Nenäsi muoto tai koko ei miellytä sinua? Nenän muotoilu, eli nenäleikkaus korjaa asian

Mikäli tunnet, ettet pidä nenästäsi, sitä voi melko helposti ja pienellä vaivalla korjata. Toimenpiteen nimi on nenäleikkaus eli rhinoplastia.

Kyseessä on potilaalle erittäin merkittävä plastiikkakirurginen toimenpide, jolla voidaan sekä muotoilla nenän ulkonäköä että parantaa ongelmallista hengitystä. Toisin sanoen tässä yhteydessä voi todeta hoitotoimenpiteen esteettinen ja käytännöllinen arvo.

Voit valita joko suljetun tai avoimen menetelmän

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa nenän muodon muuttamiseksi: suljettu ja avoin menetelmä.

 • Suljetun rhinoplastian yhteydessä kirurgi tekee viillot ihon sisäisesti. Se tarkoittaa että iho ja ihonalainen kudos ensin irrotetaan, jotta voitaisiin muotoilla luusta ja rustosta koostuvaa runkoa. Leikkauksen tuloksena muutetaan luiden sijaintia, lisätään rustoa, poistetaan luuta yms.
 • Avoimella menetelmällä plastiikkakirurgi tekee viillon kahden sieraimen väliseen ihon osaan.

Milloin rhinoplastiasta on apua?

Jos et ole tyytyväinen nenäsi kokoon tai muotoon, sitä voidaan muuttaa. Mikään ei ole ikuista, varsinkaan meidän fyysinen ulkonäkömme. Kenenkään ei pitäisi kärsiä sellaisessa kehossa, josta ei pidä.

 • Voimme muuttaa vain nenänpäätä;
 • Sierainten kokoa on mahdollista pienentää;
 • Halutessasi voimme muotoilla nenäsi ja ylähuulesi välistä kulmaa;
 • Tarvittaessa voimme korjata synnynnäisiä virheitä ja syntyneitä vammoja;
 • Rhinoplastia auttaa myös niitä henkilöitä, joilla on ongelmallinen hengitys.

Mitä sinun tulee tietää ennen nenäleikkausta?

 1. Kyseessä on yksilöllinen toimenpide. Jokaisen nenän muotoiluleikkausta haluavan ja vastaanotollemme tulevan kanssa pohditaan aina huolellisesti, mitkä ovat juuri hänelle sopivat ja tarvittavat yksityiskohdat, jotka liittyvät kyseiseen hoitotoimenpiteeseen.
 2. Jos olet tupakoitsija, pidättäydy ehdottomasti tupakoinnista monta viikkoa ennen leikkausta ja sen jälkeen. Se on erittäin tärkeää.
 3. Vältä tiettyjä lääkkeitä (esim. verta ohentava aspiriini ja tulehduksen vastaiset lääkkeet) vähintään 10 päivää ennen leikkausta.

Mitä sinun pitäisi tehdä leikkauksen jälkeen?

 • Vältä ehdottomasti sellaista toimintaa, joka vaatii voiman käyttämistä. Esimerkiksi erilaista kuntoilua, mutta myös rauhallisempaa joogaa ja uimista;
 • Älä niistä. Taputtele nenää tarvittaessa varovasti nenäliinalla;
 • Vältä kovia ruokia, joita joudut kunnolla pureskelemaan. On parempi lisätä ruokalistalle keittoja, puuroja, jogurtteja yms.
 • Yritä välttää leikkausta seuraavana aikana voimakkaita tunteita, joihin liittyy nauramista tai itkua;
 • Pese hampaasi erittäin varoen minimoidaksesi ylähuulen liikkumista;
 • Käytä vaatteita, joita ei tarvitse vetää pään yli. Näin vältyt mekaanisilta vammoilta.

Nenän muotoilussa kaksi erittäin suurta hyötytekijää: esteettinen ja käytännöllinen puoli. ”Epätoivotun muotoisen tai kokoisen nenän korjaaminen antaa potilaille uuden ja merkittävästi paremman ulkonäön, joka puolestaan lisää itsevarmuutta ja sitä myötä kykyä ja tehokkuutta työpaikalla. Lisäksi myös sosiaaliset edut ja kanssakäyminen ystävien ja tuttavien kanssa paranee”. Nenäleikkauksen jälkeen potilas voi yleensä hengittää paremmin ja sitä kautta hänen elämänlaatunsa paranee merkittävästi.

Jos sinulla heräsi kiinnostus nenän muotoilua kohtaan tai haluaisit lisätietoa tästä aiheesta, ota meihin yhteyttä.