Täydellisen kaunis nenä

Täydellinen nenä / ihanteelliset mittasuhteet 

Noin viisisataa vuotta sitten Italiassa asui mies, joka oli vieläkin kiinnostuneempi naisen nenän mittasuhteista, kuin tämän sivuston vierailijat. Miehen nimi oli Leonardo Da Vinci. Hän oli taiteilija ja haki vapaa-ajallaan kauneuden universaalia kaavaa, joka voisi vastata kysymykseen: ”Miksi esimerkiksi Elena Korikovan kasvot näyttävät hänelle harmonisemmilta kuin Sarah Jessica Parkerin?” Leonardo Da Vinci visualisoi pitkään, laski ja lopulta loi piirustukset, jotka ovat edelleen plastiikkakirurgeille esikuvia ympäri maailmaa. Nämä piirrokset kuvaavat naispuolisten osien ihanteellista suhdetta. Leonardo da Vincin täydellisen kauniilla naisella on leveät silmät ja pieni nenä. Klassisen kauneusihanteen mukaan silmien välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin nenän sierainten leveys, ja nenän rajojen ei tulisi ylittää silmien sisäkulmien läpi vedettyjä linjoja. Jos nenä on liian iso tai silmät ovat liian lähellä, nenän muotoilulla voidaan tasapainottaa mittasuhteita. Jos kärki on liian leveä kapeaksi, nenä laskee ja silmät avautuvat visuaalisesti. Nenän ihanteellinen pituus kuvataan yhtälöillä a, b ja c. Etäisyys hiusrajasta kulmakarvoihin on yhtä suuri kuin etäisyys kulmakarvojen linjasta nenän alle piirrettyyn linjaan, ja on yhtä suuri kuin etäisyys nenän alla piirretystä linjasta leukaviivaan. Palaamalla tämän luvun alkuun huomaamme, että Sarah Jessica Parkerilla on paljon enemmän a. Huulten rajojen tulisi ulottua linjoihin, jotka on piirretty oppilaiden sisäreunan läpi. Suun tulee olla noin puolitoista (1,5) kertaa leveämpi kuin nenä. Täydellinen profiili Tässä kuvassa näkyvää kulmaa kutsutaan nasolabiaaliksi. Naisilla on edullista, että nasolabiaalikulma on yli 90 astetta. Otsalinjan ja nenän takaosan välisen kulman tulisi olla 30–40 astetta. Liian suuri kulma viittaa liian korkeaan nenän takaosaan. Jos kulma on liian pieni, se ei myöskään ole tarpeeksi miellyttävä – selkä on liian matala, kasvot näyttävät ”litteiltä”. Pylväs tai toisella tavalla columella on sama ihosilta sieraimien välissä, joka leikataan avoimella rinoplastialla. Kaunana pidetään, kun pylväs lasketaan juuri siipien alapuolelle

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.